headerimage

SneManden.com

Løberseminar på SDU

11. November 2013

Jeg var i år deltager ved Løberseminaret afholdt på mit universitet, SDU. Det viste sig at være et fantastisk arrangement, som jeg klart vil anbefale.

→ Læs nærmere

Strømsvigt

28. October 2013

Sikken et vejr, sikke forhold. Her i Odense tog blæsten virkelig fat, og det resulterede i en forfærdelig oplevelse, der rystede mig i min grundvold.

→ Læs nærmere

Første ½ Marathon gennemført

22. September 2013

Jeg har i dag gennemført mit første ½ Marathon - og for første gang løbet mere end 18 km - netop ~21,1 km. Og det viste sig at være en større udfordring, end først antaget.

→ Læs nærmere

Dagen før ½ Marathon

21. September 2013

Så er der mindre end 24 timer til, at jeg - hvis alt går efter planen - har gennemført mit første halvmarathon; en distance på 21,0975 km.

→ Læs nærmere

Tour de Fyn - cykling i de fynske alper

12. July 2013

Denne sommer har jeg ikke tænkt mig at spendere udelukkende på "kontoret". Foruden et smut til Spanien, med sol, vin, og spændende oplevelser, har jeg ingen planer for mine 2 måneders ferie, hvoraf ¼ allerede er gået! Så derfor har en impulsiv, tilbagevendende handling medført et mål for min ferie. Jeg har sat mig for at udforske fyn, som er øen hvor jeg har fundet mig tilrette. Jeg har indtil videre udvalgt mig en håndfuld byer og steder, som jeg ønsker at besøge... på cykel naturligvis! Jeg har primært haft de ved-vandet-beliggende lokaliteter i sigtekornet; Faaborg, Svendborg, Assens, Nyborg, Kerteminde, Fyns Hoved, Bogense og Middelfart er indtil videre på listen.

→ Læs nærmere

Ny hjemmeside

09. June 2013

Så er der godt nok sket noget på min hjemmeside. Og denne gang er det ikke kun designet, der har fået en ordentlig overhaling. Jeg har, som udlagt i en tidligere blogpost, begivet mig ud i et nyt PHP framework; denne gang det utroligt populære Laravel.

→ Læs nærmere

HTML/CSS: Checkbox styling

09. June 2013

Selv i år 2013, står det med flere HTML-elementer sløvt til hvad angår muligheden for styling af disse. Dette gælder bl.a. de såkaldte checkboxes. Men fortvivl ej, med en smule CSS og (valgfrit) lidt javascript kan du selv bestemme hvordan du ønsker at de fremstår på siden.

→ Læs nærmere

DTU RoboCup - Ankommet

09. April 2013

Så er vi ankommet til konkurrencen i DTU RoboCup 2013. Der er testkørsler hele dagen (tirsdag), hvor kvalifikationsrunden ligger onsdag kl. 13:00. De 15 bedste robotter (flest point) går da videre til finalen, der finder sted torsdag kl. 11:00.

→ Læs nærmere

DTU Robocup - here we come!

04. April 2013

Så har fornuften lidt et svidende nederlag til sin evige ærkerival: passionen! For stik imod al sund rationel tankegang er det blevet besluttet at vi igen i år vil deltage ved DTU Robocup! Jeg må indrømme at jeg til at begynde med havde stor skepsis for denne beslutning - men man har et standpunkt... (jaja).

→ Læs nærmere

Webudviklingsresourcer

21. March 2013

Puha, det er svært at oversætte en ellers fin titel på engelsk: Webdevelopment resources. Denne blogpost er dedikeret til et udpluk af mine egne resourcer inden for webudvikling. En række links og anbefalinger til værktøjer og især frameworks. Denne blogpost vil på ingen måde (ikke engang forsøge) at afdække alle muligheder, men mere give et smalt indblik i, hvilke resourcer jeg selv har fundet anvendelige til dato. Jeg ser dog ingen grund til ikke at udforske de mange alternativer.

→ Læs nærmere

Markdown og LaTeX med ST2-build

04. February 2013

Jeg har gået og døjet med hvordan man bedst laver noter til undervisningsforberedelse. Jeg har prøvet lidt af hvert, men havde ikke rigtig fundet mig til rette. Ville gerne have en måde at lave små lokale filer, som kunne vises smukt og bl.a. kunne indeholde matematiske formler. Og jeg har fundet den perfekte kombination!

→ Læs nærmere

JensenRunner opdateret

23. January 2013

Der er sket en mindre opdatering af min løbe-app Jensen Runner. Jeg har tilføjet (indtil videre meget simpel) "social" funktionalitet til app'en. Dvs. man nu kan følge med i de seneste løbetider for andre brugere. Funktionaliteten er dog deaktiveret som standard - så dine løbetider er ikke offentlige før du selv vælger det.

→ Læs nærmere

Windows8

15. January 2013

Jeg har lige indset, at det udadtil, for alle jer der læser min blog, faktisk kunne forstås på den måde, at jeg brydes mig om Windows 8. At jeg rent faktisk anvender Windows overhovedet. Lad mig blot gøre dette klart; Jeg anvender ikke Windows (længere). Jeg brydes mig ikke om Windows. Linux > Windows. Mit foretrukne og nuværende operativ-system er Ubuntu (12.04 LTS).

→ Læs nærmere

Aseprite virker!

16. December 2012

Så skete det endelig! Jeg har endelig fået ASEPRITE, som jeg tidligere har skrevet om, til at virke på min linux-maskine! Jeg faldt pludselig over trangen til at give det et nyt forsøg, da jeg tilfældigvis snublede den ikke-virkende installation. I stedet for at prøve at installere en deb-pakke, ville jeg prøve selv at compile fra source-koden. Det viste sig at involvere et par hurdles, men efter at have læst lidt på nettet og fundet frem til missing packages, som det afhgang af, fik jeg det endelig compileret korrekt.

→ Læs nærmere

Største fælles divisor og Euklids algoritme

07. December 2012

I Diskrete Metoder til Datalogi på Universitet har vi beskæftiget os rigtig meget med største fælles divisor, kongruenser, modulo-operatoren og Euklids (udvidede) algoritme. Jeg har derfor i den forbindelse skrevet et lille python script, som udregner største fælles divisor for to tal a og b, finder invers af a modulo b, etc.

→ Læs nærmere

Dualbooting Ubuntu og Windows8

22. October 2012

Efter min installation af Windows8, gik det langsomt op for mig, at jeg ikke længere var istand til at boote til mit foretrukne operativsystem, Ubuntu. Ved installationen havde Windows8 naturligvis overskrevet bootloaderen, så det var mig kun muligt at køre Windows8. For at genetablere muligheden for at boote fra begge systemer (valg ved opstart), måtte jeg geninstallere GRUB. Dette viste sig at være utroligt nemt, ved først at boote fra min USB-pen med Ubuntu12.04 installeret, og derfra installere og køre boot-repair. Et smart lille tool, som geninstallerer GRUB. Hvis jeg havde set det noget før, havde jeg muligvis prøvet at gøre det via terminalen, men det fik jeg ikke prøvet.

→ Læs nærmere

Førstehåndsindtryk af Windows8

22. October 2012

Jeg har her til aften installeret Windows 8, og det er faktisk første gang jeg rigtig har stiftet bekendtskab med Microsofts nyeste styresystem. Det er markant anderledes end hvad man hidtil har identificeret Windows med, hvor det gør op med den velkendte "start-knap" og skriveborg, hvilket er erstattet med en "metro-brugerflade", kendt fra WindowsPhone - ideen er, at apps og widgets er organiseret i fliser. Skrivebordet findes dog stadig, men det er gemt af vejen og bruges ikke så meget i den daglige brug. Det er altså et af de største nyskabelser og ændringer jeg nogensinde har været vidne til, fra Microsofts side, og i første omgang er det spændende.

→ Læs nærmere

Fifa13 bugs

16. October 2012

Jeg har nu spillet FIFA13 i en del timer, hvor jeg både har stiftet bekendtskab med FifaUltimateTeam, Sæsoner og karriere mode. Indtrykket har været yderst positivt indtil videre, hvor jeg især er overrasket over de mange muligheder inden for Fifa Ultimate Team, både online og offline. Men jeg tilbragt det meste af min tid med karriere-delen, hvor jeg er startet en karriere med Swansea City i Premier League.

→ Læs nærmere

FIFA13

08. October 2012

Så er det uundgåelige sket. Jeg har anskaffet mig det næste skud på stammen i EA's fodboldspilsserie FIFA. Jeg står inde med de seneste 3 spil i serien til PS3 (FIFA10, FIFA11 og FIFA12) og det har altid været min primære spil-interesse på konsollen - så det kan ikke komme som et chok for de fleste. Jeg ser umådeligt frem til, hvilken oplevelse der venter mig i FIFA13. Af DEMO'en oplevede man straks forbedringer på flere fronter, hvoraf den mest markante er at finde i boldomgangen, hvor førstegangsberøringer er blevet mere tilfældige og afhængende af fart, balance, osv. Dette øger realismen, som i forvejen er på et fantastisk niveau.

→ Læs nærmere

Vidunderlige LaTeX

24. September 2012

Efter jeg er begyndt på UNI, har jeg også måttet tage min rapport-skrivning op til revision. Jeg anvender ikke længere Microsoft Office, da jeg udelukkende anvender Ubuntu Linux. Indtil nu har jeg anvendt LibreOffice til diverse små dokumenter. Men til rapportskrivning tager det sit at justere udseendet, så man får et professionelt look og feel. Tilmed er det indbyggede matematik-modul i LibreOffice ikke noget at skrive hjem om - jo, der er en fin konsol, hvor man kan skrive de matematiske udtryk, men det virker stadig ikke super godt integreret med resten af programmet.

→ Læs nærmere

Så er jeg på plads

02. September 2012

Så er jeg endelig kommet på plads i min nye lejlighed i Odense! Det tog også hele søndagen at flytte ind - også med god hjælp fra familien + Mia. Så nu glæder jeg mig enormt til at studiet for alvor starter.

→ Læs nærmere

Personlig omvæltning og spil programmering

29. August 2012

Jeg må siges at stå over for en personlig omvæltning af karakter. Jeg er nemlig midt i processen "at flytte hjemmefra". Har været igang med at pakke i går, og planen er at skulle færdiggøre dét projekt i dag. Så jeg vil formodentlig ikke have mulighed for at "blogge" de næste par dage.

→ Læs nærmere

Aseprite crash

27. August 2012

Jeg må desværre bekende, at jeg endnu ikke har været istand til at køre det stykke software jeg omtalte i min tidligere blogpost; Aseprite "Allegro Sprite Editor". Hver gang jeg kører programmet, crasher det og "fryser" hvis jeg prøver at anvende et af menupunkterne (fx new file, open file, etc.). Så desværre har jeg ikke kunnet teste og anvende programmet - det ser ellers ud til at være lige hvad jeg havde brug for. Så jeg tror desværre jeg må søge videre efter et program som har den ønskede funktionalitet og tilmed er kompatibelt med mit system. Jeg er på randen til frustration over ikke at have noget grafisk software på min laptop. Måske man skulle overveje at installere Paint.NET vha. Wine? Det må dog siges at være absolut sidste udvej.

→ Læs nærmere

Tegneprogram/billedebehandlingsprogram for Linux

26. August 2012

Selvom jeg ofte priser mig lykkelig for mit skifte til Linux (Ubuntu 12.04) tidligere på året, har der været især én ting jeg endnu ikke har fået på plads; et godt og solidt billede-behandlingsprogram til Linux. Jo, jeg er godt klar over at der er noget der hedder "Gimp". Nej, det jeg har ledt (forgæves indtil videre) efter er et alternativ til det fremragende stykke software jeg anvendte under Windows: Paint.NET. Det var virkelig godt. Solidt, nemt og intuitivt at anvende, uden tusindvis af funktioner man sikkert aldrig får brug for. Og hvis man ønsker yderligere funktionalitet er der mange plugins at hente online.

→ Læs nærmere

RSS feeds - Man skal jo lige lære det

24. August 2012

Nu har jeg fået tilføjet et RSS-feed til min hjemmeside, så man nu kan tilføje min blog til sine "subscriptions" eller abonnementer. Men det var dog lidt bøvlet. Da jeg først fandt frem til en god RSS-validator elinerede jeg de fleste problemer. Men indtil sidst, var jeg ikke istand til at kunne læse mit RSS feed via hverken iGoogle (hvilket jeg foretrækker) eller fx Google's Reader. Det skyldtes en fejl, som jeg ikke så skrevet nogle steder kunne give problemer. Det skyldtes simpelthen, at mit link sluttede med "feed" (fx http://snemanden.com/page/feed). Så da jeg ændrede dette til http://snemanden.com/page/rss virkede det perfekt.

→ Læs nærmere

Begyndt på spilprogrammering igen

23. August 2012

Så er jeg begyndt at lave spil igen. Og det er dejligt og forfriskende. Der er naturligvis en del der skal genindlæres, men det er super fedt. I øjeblikket laver jeg spil i python med pygame. Det er super nemt at gå til, og har massevis af dokumentation, tutorials og eksempler på nettet.

→ Læs nærmere

SSD - Det bedste du kan gøre for din computer

22. August 2012

Jeg valgte for nylig at opgradere min Sony Vaio med en harddisk. Dertil valgte jeg at smide lidt ekstra af min sparsomme pengebeholdning efter en lille fætter på 128 GB. En stor i nedgang i lager kapacitet, hvor jeg før havde omkring 500 GB. Jeg var i starten bekymret for den mindre mængde plads, især da jeg på længere sigt regner med at have to operativ systemer kørende på maskinen.

→ Læs nærmere

Status på SneManden.com

21. August 2012

Min hjemmeside har længe stået for fald. Det er ikke første gang den har gjort det, og jeg gav den ellers et fin overhaling for en del måneder siden. Men jeg indså hurtigt, at designet desværre var for gnidret; bokse i kasser i båse. Jeg kan rigtig godt lide at sætte ting i kasser og båse, men jeg måtte sande, at dette var gået for vidt. Så i dag, hvor jeg ingen konkrette planer havde for aftenens forløb, satte jeg mig for at revolutionere SneManden.com. Og jeg synes det er gået meget fint.

→ Læs nærmere

Nyt design

21. August 2012

Så skulle der ske lidt på SneManden.com - denne gang har jeg forsøgt at gå i en helt anden retning, ikke bare designmæssigt, men også funktionalitetsmæssigt. Nøgleordet er minimalisme.

→ Læs nærmere