Haveredskabsopbevaring

2020-09-14

I sommers fik vi nok af bunken af haveredskaber der lå som halvkogt spaghetti henne i det ene hjørne af vores garage/værksted. Så jeg besluttede mig for at lave et ophæng til de fleste af redskaberne af noget af det palletræ vi havde liggende.

Bar mur

Det sværeste i projektet har var vel nok egentlig at finde på hvordan jeg skulle lave ophænget; min største udfordring var nemlig, at vore haveredskaber jo har forskellige dimensioner (spaden er fx relativt kort, medens at riven er har et ganske langt skaft) og så er Fiskars serien med de krumme skafter; ophænget havde nok været mere simpelt med classic-serien, men nuvel.

Jeg søgte lidt inspiration på nettet, og var egentlig en smule skuffet. Men jeg fandt et halvsløret billede, som jeg fandt inspiration i. Med dét som udgangspunkt, kom jeg op med en form for ramme med brædder på tværs øverst, som man kan kile redskaberne op under, så de ikke falder ud i rummet. Og så er den todelt, sådan at den kan tilfredsstille redskaber uanset højde! Her diskrimineres ikke (på højde i al fald; beskaffenhed måske?).

Pallematerialet og projekttegningen

Plankerne lagt ud, klar til at blive samlet

Det kan måske været en anelse svært at se præcis hvordan anordningen er samlet; men som jeg husker måtte jeg stemme ud til plankerne der går på tværs længst inde mod muren, og så er der ellers bare fyret nogle skruer igennem der hvor træet mødes. Til bunden, er der også brugt lim og et par lister der ikke er synlige. Ophænget blev en af mine mange patent-pending-løsninger; hvad jeg kalder en FFS (falsk fransk samling). Et nærbillede havde nok været nemmest. Hvis du er meget nysgerrig på hvad en FFS er, så kig forbi i Kolding—det er muligvis din eneste chance.

Samlet og monteret på muren

Haveredskaberne er flyttet ind

Men samlet og monteret blev den jo, og som det ses på billederne, så har den for mig og resten af familien da bestået de 5 kriterier for et successfuldt projekt:

  1. Projektet blev færdigt (og i rigtig god tid; projektet tog blot én enkelt dag),
  2. Redskaberne kan rent faktisk være der (den delmængde af redskaberne den var designet til i al fald),
  3. Redskaberne falder ikke ned når de er placeret i ophænget,
  4. Det ser kønnere ud (om muligt blot marginalt) til sammenligning med redskabsspaghetti,
  5. Det er rent faktisk nemmere at indfange det redskab man ønsker at anvende.